Клонки на Сребрист смърч (Picea Pungens)

Създаваме красота и уют

 

Не можете да изберете между частен остров или мега-яхта? Вземете две в едно!

Яхтата "Tropical Island"
Яхтата "Tropical Island" на Island Yacht Designs разполага с огромна лагуна-басейн, която се захранва от водопад, излизащ от вулкан (Снимки: Island Yacht Designs)
Разполагате с излишни $100 милиона и не можете да решите дали да ги профукате за частен тропически остров в южните води на Тихия океан или за 60 метрова мега-яхта? Според Island Yacht Designs, вече не е нужно да избирате. Те ще ви построят яхта, която е плаващ райски остров.

Въпреки че в момента съществува само като концептуален модел (все пак това не е лодка, която бихте произвели, за да чакате някой да си я купи), техният тропически рай притежава всички белези на лукса, които можете да си представите в дизайн, който не може да се опише с думи.

Яхтата "Tropical Island"

Според сайта на базираните в Англия Island Yacht Designs, „Целта на тази концепция беше да се създаде един идиличен плаващ остров с всичко, което бихте открили на самотен тропически бряг, вкарано в дизайна.“. Ето откъде идва вдъхновението за мостика под формата на вулкан с водопад, който захранва огромния басейн-лагуна (задната и част е направена от стъкло, така че да си плувате и да гледате към морето. Как иначе?).

Тъй като най-вероятно няма да плавате сами на този „остров“, на борда са разпръснати множество колиби за гости, места за хранене на открито, както и автоматично разгъваща се палуба-плаж, която осигурява лесен достъп до морето за различни водни спортове и отдих на морското равнище. Сякаш да имаш собствен водопад не е достатъчно релаксиращо…

Яхтата "Tropical Island" - автоматично разгъваща се палуба-плаж

Освен множеството луксозни апартаменти, конферентна зала, библиотека, игрална зала, фитнес и хеликоптерна площадка, вие, като собственик и цар на собствената си островна нация, получавате двупалубен апартамент, издълбан в предната част на вулкана, така че да можете да наглеждате земите си от спалнята.

Яхтата "Tropical Island"

Яхтата "Tropical Island"