Клонки на Сребрист смърч (Picea Pungens)

Създаваме красота и уют

 

Зазимяване на поливната система

Градинарският сезон, за съжаление е към края си. Дворът все още е красив с есенния си чар, но постепенно започваме да се настройваме зимно. По това време на годината има някои досадни дейности, които трябва да свършим, за да имаме хубава градина и догодина. Събираме листа, вадим сезонни цветя, режем рози, с две думи – зазимяваме.

zazimiavane-na-polivna-sistema

Поливната ни система също има нужда от зазимяване. Водата, която през лятото струи от нея, която е извор на живот за градината ни, сега се превръща в проблем. През зимата водата няма място в поливната система. Не е достатъчно само да я спрем от кранчето. При ниски температури водата може да замръзне вътре, да спука тръби, да отвори връзки. Ако това се случи, напролет ще имаме сериозен проблем. Ще имаме течове под земята, понижаване на налягането. Очаква ни много копане, кал, разваляне на тревния килим, вадене на растения, с две думи – нещо, което не искаме в градината си.

Това което трябва да направим, за да избегнем такова развитие, е просто, но необходимо и неотложно:

  1. Спрете крана – прекъснете притока на вода към поливната система.
  2. Отворете ел. клапаните, за да падне налягането.
  3. Продухайте поливната система с компресор, кръг по кръг, клапан по клапан.

Можете да го направите сами, но много по-лесно и сигурно ще бъде да го направим вместо Вас, ние от „Дворче“. Това е услуга, която предлагаме по това време на годината, в късната есен – на място във вашата градина.