Клонки на Сребрист смърч (Picea Pungens)

Създаваме красота и уют

 

Изграждане на поливнa системa и водни ефекти

Ако не обитавате имота си целогодишно, ако нямате възможност да поливате градината си редовно или пък, ако просто ви е омръзнало да разнасяте маркучи, да нагласяте пръскачки, решението е очевидно – направете си поливна система.

Разпръсквачи на поливна система

Поливните системи могат да са различни в зависимост от нуждите ви

 • Автоматизирани напоителни системи – този вид системи дават възможност за един удобен, интелигентен и икономичен вариант за напояване. Те се вкопават в земята, тях можете да програмирате предварително – кога и колко да поливат, при влажно време сами да преценят и да пропуснат поливката и т.н. Можете да ги настроите да поливат нощем, кагато на двора няма никой и електричеството е по-евтино. В програмирания час разпръсквачите излизат от земята и започват да пръскат. После сами се прибират и източват системата. Ние ще ги ругулираме така, че да бъдат покривани всички части на градината Ви.
 • Механични напоителни системи – с този по-икономичен вариант за напоителни системи можете, ако имате възможност и желание, сами да преценявате кога и колко да поливате – просто ги пускате и спирате ръчно.
 • Капково напояване – това е надземна система от тръби за бавно и равномерно напояване. По дължина са разположени капкоделители, които редуцират налягането и дават възможност за фино разпределение на водата, така че да проникне дълбоко в корените, без да се сгъстява или направо отмива почвата. Този тип системи позволява поддържането нивото на влажност постоянно. Подходящо е за поливане на декоративни растителни групи, храсти, живи плетове. По този начин се спестява и вода, защото няма оттичане и изпарение през листата. Ако се преместите в нова къща, можете да демонтирате и монтирате на новото място този тип поливна система.

Как го правим?

 • Наш служител взима размерите на градината Ви
 • Изготвяме детайлен проект, така че да не останат сухи места в градината Ви
 • Измерваме дебита на водоизточника – ВИК мрежата, кладенец или сондаж
 • Свързваме системата с водоизточника
 • Вкопаваме тръбите на 30 см. под земята. Ако имате вече изградена морава, няма да й навредим. Просто ще извадим внимателно тревните чимове, ще изкопаем, ще сложим тръбите и ще върнем почвата и чимовете най-отгоре. След 2 седмици ще се познава, че сме работили по двора ви единствено по свежия вид на тревата и растенията.
 • Монтираме и настройваме програматора
 • Настройваме разпръсквачите
 • Тестваме
 • Обучаваме Ви да управлявате сами поливната си система

Водни ефекти

HPIM2678

Кой не обича да чува ромонът на течащ поток, кой не харесва да съзерцава пръските на бликащ фонтан. Шумът на течаща вода ни действа успокояващо, навява ни чувство за романтика и идилия. Не всеки, обаче има поток под прозореца си, не всеки двор се намира в близост до река или езеро. Затова пък можем да си направим воден ефект в градината си, такива каквито ни харесват, такива за които винаги сме мечтали.

Ние от Дворче, можем да изградим за вас езеро, шадраван,  поток или дори река, такива които отговарят на вашата представа за красота и хармония.

Изграждане на декоративен поток - изкопаване на коритотоИзграждане на декоративен поток - оформяне на дъното и бреговетеИзграждане на декоративен поток - разстилане на фолиотоИзграждане на декоративен поток - разстилане на фолиотоИзграждане на декоративен поток - изграждане на каскадата и декориране на бреговетеИзграждане на декоративен поток - монтиране на помпатаИзграждане на декоративен поток - пускане на водатаИзграждане на декоративен поток - пускане на водатаИзграждане на декоративен поток

 

Цялата работа по изграждането на поливната система отнема 1-2 дни, в зависимост от големината на двора.