Клонки на Сребрист смърч (Picea Pungens)

Създаваме красота и уют

 

Flower Shell засажда цветя с пушка

Патрони Flower Shell

Пер Кромуел, който работи с шведската маркетингова агенция Studio Total, е измислил идеалният начин да актуализира концепцията “да изковем от мечовете плугове” за съвременната епоха. Неговите Flower Shell патрони за пушка 12 калибър превръщат оръжието от разрушителен в животворящ и творчески инструмент.

Демонстрацията на продукта е силно въздействаща. Насред полето, Кромуел стреля в заобикалящата го земя. Наместо олово обаче, той изстрелва семена. В три от демонстрационните филми той представя мак, вълчи боб и колекция от полски цветя. Патроните са налични с още девет различни растения: кандилка, метличина, маргаритка, слънчоглед, клематис, лавандула, ароматен грах, карамфил и божур.

По всичко личи, че дизайнът на патрона не позволява семената да бъдат стерилизирани или опечени при взрива на изстрела, защото Кромуел свидетелства за успешното засаждане на поле от ливадни цветя със 142 изстрела от пушката си. Посланието на продукта е толкова силно, колкото самият му взрив – защо да унищожаваме, когато можем също толкова лесно да също толкова лесно да създадем?

Можете да подкрепите проекта (и да си купите патрони) в Indiegogo или като споделите тази статия с приятелите си.

Семената, изстреляни от пушка, могат да бъдат опасни. Бъдете внимателни!